به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، شامگاه گذشته ضیافت افطاری شورای هماهنگی ستادهای همسو با روحانی با عنوان "وحدت ملی و انسجام اصلاحطلبان" در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی با همکاری شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و با حضور برخی از بازیگران، سیاستمداران، دانشگاهیان، هنرمندان و ورزشکاران برگزارشد.
صادق زیباکلام یکی از سخنرانان این ضیافت به کابینه و دولت جدید روحانی اشاره کرد و گفت: اصولگرایان و اصلاح طلبان ایراداتی را به روحانی برای کابینه جدید دارند. حتی اگر خود روحانی هم بار دیگر نگاهی به ترکیب کابینه بکند، متوجه ایراداتی خواهد شد. ولی وی چارهای جز این نداشت و کابینه را با نگاه مصالحه انتخاب کرده است.
وی تصریح کرد: روحانی در انتخاب وزرا قدرت مانور مطلق ندارد و برخی اعضای هیئت دولت با مصلحت مراکز دیگر انتخاب میشوند. به عنوان مثال انتخاب اصلی وی برای سمت وزارت کشور آقای یونسی بود که مورد موافقت قرار نگرفت.
زیباکلام مشکل دیگر را در این مسئله دانست که اگر روحانی برخی اصلاح طلبان را که از کنار فتنه رد شدند در کابینه میآورد، مجلس به آنها رأی اعتماد نمیداد و نکته سوم را واقعیتی یاد کرد که روحانی براین اساس کابینهاش را معرفی کرده است؛ وی گفت: روحانی نمیخواست در بلند مدت یک طرف او و کابینهاش باشند و در طرف دیگر اصولگرایان و در صدد ایجاد ائتلاف و اتحاد برآمد. رحمانی فضلی پیش از این دیوان محاسبات را در دست داشت که کار دشواری هم بود و ضرف چند ساله گذشته کارنامه خوبی هم در این زمینه داشته و براین اساس انتخاب رحمانی فضلی بهترین انتخاب بود .
زیباکلام نقد دیگر به کابینه روحانی در زمینه به کار نگرفتن بانوان در هیئت دولت را اینگونه پاسخ داد: قطعا میدانیم کاری که آقای احمدینژاد کرد و آوردن زنان در هیات دولت، اگرچه کار اصولی بود، ولی عمق نداشت و تحولی در خصوص مشارکت زنان در تحولات سیاسی اجتماعی کشور ایجاد نشد. ولی یادمان باشد مسئله مشارکت زنان یک امر بسیار عمیقتر و پیچیدهتر هست. لذا فکر میکنم نمیتوان ایراد زیادی به روحانی وارد کرد.؛ به کارگیری بانوان یک مسئله مهم است.، اما نمیتوان ایراد زیادی به وی گرفت.
وی افزود: نقد دیگر اصلاحطلبان این بود که عارف قرار است کجا باشد؟ بنا به دلایلی اینکه عارف معاون اول باشد، چند اشکال وجود داشت. یکی از اشکالات که قابل صرفنظر کردن هم هست این بود که یکسری کدورتهایی بین این دو نفر در زمان انتخابات به وجود آمد.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: اما دو مانع مهمتر برای معاون اولی آقای عارف وجود داشت؛ اول جبههگیری اصولگرایان تندرو بود که معتقد بودند نقش عارف به عنوان معاون اولی در کابینه روحانی در حقیقت به عنوان دخول اصلاحطلبان در دولت است و ما نمیپذیریم و دوم اینکه مجموع تیمی که با روحانی بودند، براین باور بودند که ممکن است وفاقی بین آنها پیش نیاید.، ولی یقینا عارف به اشکال دیگر با دولت روحانی همکاری خواهد داشت... حتی به نظر بنده عارف جایگزین خوبی برای روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک است.